Kako svom školarcu pomoći da uspješno završi školsku godinu?

06.09.2021#Općenito

Školska godina bliži se svom kraju, što malim i velikim školarcima može biti posebno stresno razdoblje, pogotovo ako uzmemo u obzir kako su školske aktivnosti izgledale posljednjih godinu dana. Čak i bez globalne pandemije, ovaj period u životu školaraca može biti itekako izazovan i naporan zbog čega ih je bitno još više podržati i pomoći im da uspješno završe školsku godinu. Svaki roditelj napraviti će sve da pomogne svom školarcu, stoga vam donosimo nekoliko savjeta kako im olakšati i pomoći da uspješno završe školsku godinu!

Pričajte o tome

Kvalitetna komunikacija temelj je svakog dobrog odnosa sa svim ljudima pa tako i s djecom. Ovaj dio godine može klincima biti izuzetno stresan, zato pričajte s njima. Što ih najviše muči? Imaju li nekih problema u školi, s ocjenama, predmetima, prijateljima? Bitno je objasniti da se svaki problem može riješiti. Iako treba poticati redovito učenje i dobre ocjene tijekom cijele godine, osmislite ratni plan i razmislite što sad možete učiniti kako bi popravili situaciju? Objasnite im da sad moraju “stisnuti” ali da će ubrzo imati cijelo ljeto za uživanje!

 

Odbrojavajte

Ovo je dio godine kad je najljepše vrijeme vani, stižu topli dani prepuni sunca, a najviše se mora učiti, stoga pričajte o tome kako se svaki trud isplati. Motivirajte svoje školarce i angažirajte se koliko god možete, objasnite im da sad moraju jaaaako učiti, ali da ih na kraju čeka bezbrižno ljeto, more, odgovorno druženje s prijateljima i uživanje. Napravite kalendar koji će odbrojavati dane do kraja školske godine i skupa se veselite svakoj uspješnoj ocjeni!

Uspostavite tradiciju

Završetak školske godine nagrada je sama po sebi, no zašto ne biste otišli korak dalje i imali svoju malu posebnu tradiciju za kraj školske godine? Tako će vaš školarac uvijek kraj godine povezivati s nečim pozitivnim, a vi ćete imati godine lijepih sjećanja. Osmislite nešto svoje, nešto uzbudljivo čime ćete svake godine moći iznova motivirati svoju djecu.

 

Držite se rutine

Motivacija je odličan način da potaknete svoje dijete da potegne za kraj školske godine, no ne zaboravite na još jednu vrlo bitnu stvar, rutinu. Gledanje televizije, igranje igrica i tipkanje po mobitelu je zabavno i vrijeme im u tim trenucima proleti, no morate odrediti neke granice. Uspostavite rutinu i pomozite svom djetetu da uvede red. Prvo se rješavaju sve školske obveze, onda se može naći vremena za zabavu. I ono najvažnije, koliko god imali godina, pobrinite se da svaki dan idu na vrijeme spavati.

Podržite ih

Od kolijevke pa do groba, najljepše je đačko doba. No biti đak nije uvijek jednostavno i koliko god truda uložili u učenje ponekad će se jednostavno dogoditi da neke ocjene neće ispuniti njihova (i vaša očekivanja). Veoma je bitno da znaju da vas nisu iznevjerili i da ih i dalje podržavate no važno je porazgovarati o ocjenama koje nisu bile dobre i napraviti plan kako da iduće godine briljira i popravi ocjene u svim predmetima u kojima možda do sad nije.

Vaš školarac trudi se iz petnih žila, a vi razmišljate o tome kako da ga nagradite za kraj školske godine? Osmislite svoju tradiciju, putovanje, aktivnost, avanturu, jer takva sjećanja ostaju zauvijek. Važno je vašim mališanima pokazati koliko vam je stalo i da se njihov trud i rad tijekom cijele godine višestruko isplati i zato su Ferratum online krediti brzo i jednostavno rješenje kad vam je potrebna gotovina u kratkom roku. A budući da kontinuirano unaprjeđujemo svoje poslovanje i osluškujemo potrebe svojih korisnika, od sad imamo u ponudi i Plus kredit do 30.000 kuna uz produženi rok otplate do 18 mjeseci.

 

Prijave za naše online kredite traju svega nekoliko minuta, a ako su svi dokumenti u redu i kredit je odobren, isplata na vaš račun stiže u roku od jednog dana! Zahvaljujući Ferratumovoj revoluciji u digitalnom bankarstvu, cijeli proces prijave za brze kredite bez papirologije možete u potpunosti riješiti online.

Takva realizacija brzih gotovinskih kredita najbrži je način da obnovite svoju kuhinju i uživate u čarima kuhanja, svakodnevno.

Kako biste provjerili detalje o visinama pozajmica i rokovima otplate, obavezno provjerite naš kreditni kalkulator uz koji možete lako saznati izračun rate kredita.

Kad je bitno, tu je Ferratum.

Želim Ferratum gotovinski kredit

 

Također možete pročitati i ostale naše članke

Sorry, there are errors on the page: