Kako provesti ove godine Uskrs u krugu najuže obitelji?

30.08.2021#Općenito

Za mnoge hrvatske obitelji Uskrs predstavlja priliku za susret, odlazak na obiteljski odmor ili putovanje automobilom, osvrćući se na ono što im Uskrs zaista znači uz odavanje užicima hrane – ribi, pinci te i ponekim čokoladnim jajima.

Za najmlađe članove obitelji Uskrs je i poseban čarobni zeko koji sakriva jaja koja ona moraju pronaći u rano jutarnjoj nedjeljnoj utrci.

Bilo da smo zajedno u domu sa našom najužom obitelji ili da imamo samo mogućnost povezivanja tehnologijom, uz malo mašte možemo osmisliti pregršt mogućnosti za proslaviti Uskrs.

Predstavljamo 10 načina za proslavu bez obzira na udaljenost od Vaše najuže obitelji:

Nominirajte najbolji tanjur

Okupite obitelj kako bi kuhali omiljena jela jedni drugih i pribavite svoju nominaciju.

Možete uključiti sve članove obitelji koje ne možete vidjeti zbog socijalnog distanciranja.

Sve što morate napraviti je nominirati jedni druge kako bi skuhali nečije omiljeno jelo za večeru. Možete se povezati i dan prije preko Instagrama ili Whatsappa kako bi se dogovorili koja jela ćete pripremati.

Sljedeće što morate je naći se zajedno kako bi uživali u hrani te provjerili čiji jelo je dobro ispalo.

Igrajući ovu igru zajedništva, najjednostavnija nominirana jela trudite se pretvoriti u ukusne „čarobne“ zalogaje.

Ako ste više zainteresirani za nešto jednostavnije, sljedeća opcija bi mogla biti baš za Vas.

Iznenadite jedni druge dostavom jela

Dijeljenjem hrane se na odličan način obitelj može povezati i podijeliti raznorazne priče o jedni drugima. Stoga ako Vam se ne pomisao  pripreme hrane u kuhinji znoje dlanovi, dogovorite vrijeme večere, organizirajte dostavu hrane Woltom ili Glovom te iznenadite najbliže.

Sa pregršt opcija lokalnih kuhinja, ovo može biti odličan način kako biti dobri jedni prema drugima, a u isto vrijeme podržati lokalne poduzetnike koji zasigurno osjećaju posljedice koronavirusa ovog Uskrsa.

Ove male poslastice, koje bi inače uzimali zdravo za gotovo, sada poprimaju potpuno novo značenje.

Izradite vlastite poklone

Ako ste obitelj koja se voli okušati u kreativnosti zanata, možete proslaviti Uskrs odabirući jednu ili više aktivnosti kako bi napravili vlastiti poklon koji ćete ostaviti ispred vrata Vaših susjeda ili članova obitelji koje bi inače vidjeli.

Bez obzira da li se radi o biljci koju ste presadili, domaćim keksima koje ste ispekli ili Uskršnjem zeki kojeg ste ispleli, sve ove aktivnosti će Vam ispuniti vrijeme, opustiti Vas, a uz sve to i Vi ćete se osjećati dobro jer ste napravili nešto dobro za nekog drugoga.

Osmislite jedinstvenu pincu

Bez obzira da li uživate više u tradicionalnoj pinci sa grožđicama, začinima i glazurom, ili volite više čokoladne varijante, okupite obitelj kako bi napravili Vaše jedinstvene pince u kojima ćete uživati preko vikenda.

Ako Vam i ne uspije nemojte se brinuti jer cilj je zabaviti se u isprobavanju novih stvari. Ono što stvarate su sjećanja koja zaista vrijede.

Napravite uskršnji cvjetni aranžman

Za one koji nisu zainteresirani za čokoladu i ugljikohidrate, ali svejedno žele napraviti nešto zajedno kako bi proslavili, cvijeće je izvrstan način kako osvijetliti sobu i uzdignuti duh. Tradicionalno uskršnje cvijeće uključuje tulipane, narcise i ljiljane, međutim uvijek možete prekinuti tradiciju te se poslužiti cvijećem iz Vašeg vrta.

Odlično je što cvijeće uvijek možete naručiti online ili proći online tečaj ukoliko se radi o, za Vas, nečem potpuno novom.

Uhvatite se na skrivenoj kameri

Ovo je posebno vrijeme za svih nas i vrijedno ga ja zabilježiti. Bez obzira da li imate kameru koja negdje skuplja prašinu ili želite unajmiti fotografa koji će Vašu obitelj fotografirati na socijalnoj distanci ispred Vašeg doma, dokumentirati ovo vrijeme u našim životima je odličan način kako se kasnije prisjetiti što smo radili i kako smo odlučili proslaviti Uskrs.

Neka Vas djeca nauče plesati Tik Tok ples

Uskrs je vrijeme zabave za cijelu obitelj. Ako će Vam Vaša djeca dopustiti i neće im biti previše neugodno da budete na njihovom Tik Tok profilu, pokušajte naučiti jedan od njihovih plesova kao obitelj. Možda nije u Vašem stilu, ali je zaista zabavno. Ako ništa drugo Vaša djeca će se moći smijati „tatinim plesnim pokretima“.

Dovedite lov na jaja na potpuno novi nivo

Osmislite tragove koja djeca mogu pratiti oko kuće i u vrtu te dovedite lov na jaja na potpuno novi nivo.

Ako imate stariju i mlađu djecu, nagovorite ih da traže zajedno što im je Uskršnji zeko ostavio te neka potraga završi sa pronalaskom jackpot jaja.

Ako neki član obitelji nije sa Vama zbog socijalne distance, uključite ih u igru putem video poziva kako bi čitali naglas tragove, gledali dječje lukavštine i bili sa Vama duhom.

Kad je bitno, tu je Ferratum.

Želim Ferratum gotovinski kredit

 

Također možete pročitati i ostale naše članke

Sorry, there are errors on the page: