Kako prepoznati nevidljive troškove i voditi više računa o novcu

Izraz "nevidljivi troškovi" sve se više koristi u današnje vrijeme, ali malo ljudi zna što oni točno podrazumijevaju i kako ih identificirati. Ti troškovi su troškovi koje ste uočili prekasno - obično na kraju mjeseca kada balansirate Vaš novac.

Većinu vremena, kada planirate budžet, znate točno koliko će određene stvari koštati. Međutim, ponekad nastavljate ponavljati iste greške, bilo zbog nedostatka vremena ili nedostatka koncentracije. Pročitajte i saznajte kako voditi više računa o Vašem novcu!

Zapitajte se koliko su vam bitni proizvodi i usluge koje kupujete

Prva stvar koju trebate uvesti jest navika provjeravanja korisnosti proizvoda i usluga koje kupujete. Lako se može dogoditi da kupite proizvode koje zapravo ne trebate, potrošite previše novca iz emocionalnih razloga ili potrošite novac na usluge ili posao koji ne treba raditi. Organizirajte novac koji trošite u slobodno vrijeme, primjerice vikendom, ali si svakako ostavite dovoljno sredstava na kraju mjeseca. Ako Vam treba inteligentno rješenje, uzmite mali kredit do datuma sljedeće plaće i odmah riješite neposredne financijske probleme.

Provjerite sve dvaput

Svakako dvaput provjerite sve svoje izdatke kao dodatni način uštede novca, na primjer, automobil koji vozite. Ako ste kupili rabljeno vozilo, moguće je da ima neke stare komponente koje troše više goriva ili ulja od novijih vozila i stoga će koštati više. Ili Vaš automobil možda redovito treba male popravke. Usredotočite se na novac koji potrošite na popravke i, ako je potrebno, pokušajte kupiti automobil koji je pouzdaniji i troškovno učinkovitiji. Posegnite za kreditom kada vam je potreban, kupite automobil koji troši malo goriva i dugoročno smanjite Vaše mjesečne troškove.

Trošite na pametan način

Čak i ako se čini nelogičnim, ponekad bi davanje više novca za proizvod ili uslugu u početku moglo značiti uštedu više novca u konačnici. Na primjer, ako želite kupiti bojler, što je značajna investicija, umjesto da gledate najjeftiniji model, razmislite o kreditu i odlučite se za učinkovitiji model. S vremenom će se početno ulaganje ublažiti, a troškovi potrošnje energije bit će znatno niži. Također možete zapisati sve što trošite u mobilnu aplikaciju kako biste mogli upravljali mjesečnim budžetom. Zapisivanjem stvari na papir stvorit ćete naviku da budete oprezniji s novcem i može Vam pomoći da vodite više računa o tome na što trošite svaki dan.

Koji su to troškovi na kojima mislite da biste mogli uštedjeti sljedeći mjesec?

Kad je bitno, tu je Ferratum.

Želim Ferratum gotovinski kredit

 

Također možete pročitati i ostale naše članke

Sorry, there are errors on the page: