Kako pojednostaviti svoj život i eliminirati stres, učeći od nordijaca?

02.09.2021#Općenito

Pročitajte više o tome kako uz pomoć  tehnologije, prirodnog okruženja i obitelji možete ukloniti nepotreban stres i preusmjeriti se na ono što vam je najvažnije, učeći od nordijskih zemalja.

 

Dok ostatak svijeta pokušava usvojiti minimalistički način života, nordijske zemlje ga već odavno prakticiraju u svemu, od svog načina života do svoje radne kulture. Uspostavili su nevjerojatnu ravnotežu obiteljskog života, karijere i slobodnog vremena te povezali to s ljepotom i prirodom. Ova ravnoteža dolazi s mjesta jednostavnosti, eliminiranja svih stvari koje su nepotrebne kako bismo se mogli usredotočiti na ono što je doista važno.

 

Prirodno okruženje igra ključnu ulogu u nordijskom načinu života. Uzimajući vrijeme za uživanje u prirodnom krajoliku, slavite hranu koju priroda pruža i punjenju baterija na otvorenom, podsjećamo se koje su nam stvari doista bitne.

 

Također, vježbajući u prirodi, plivajući u moru, trčeći u šumi ili čak samo odlaskom biciklom na posao, možemo se povezati s našim planetom i ujedno brinuti za njega. Branje gljiva u šumi u nordijskoj kulturi više je od pukog jedenja, to je uistinu veza s okolišem i briga za ono što priroda pruža.

 

Uzgoj vlastite hrane ili kupnja na poljoprivrednom tržištu također je način da slavite prirodu i njegujete ono što vam ona daje. Kupujte sezonske namirnice i isprobajte nešto novo što nikada prije niste kuhali. Potpuno vegetarijanski obroci izvrsna su inspiracija za odlazak na tržnicu kako bi se zaista iskoristilo ono što raste u ovo doba godine.

 

Dok putujete Danskom, čut ćete kako mnogi ljudi raspravljaju o ovoj ideji hyggea, što je danska i norveška riječ za ugodnost. Okružujući se obitelji i ljudima koje volimo, podsjećamo se na to što su i tko su naši korijeni. Nordijska sreća vrti se oko ove snažne povezanosti s našim voljenima i njegovanja tog odnosa. Okupljajući mlade i stare, svi možemo puno toga dati i učiti jedni od drugih. Ako osobno ili čak digitalno provodite vrijeme s obitelji i prijateljima, možete izgraditi i njegovati jake, trajne veze. Organiziranje grupnih večera ili video razgovora, zajedničko igranje igara ili planiranje velikog obiteljskog izleta u prirodu sjajni su načini za održavanje jakih veza. Ovakve stvari čine da se svi osjećaju uključeno i voljeno. Pronađite ono što najbolje odgovara vašoj obitelji i zabavite se zajedno!

 

Nordijski dizajn vezan je uz čvrst pojam praktične funkcije uz minimalističke oblike. Prostori koji su usredotočeni na najvažnije elemente onoga što vam treba za opuštanje i odmor u vlastitom prostoru glavni su fokus. Uvedite boje koje odražavaju prirodu, prirodne materijale i stvari od posebnog značenje za upotrebu u vašem svakodnevnom životu. Pronađite lokalnog proizvođača keramike i koristite te posebne šalice za jutarnju kavu ili uložite u lokalnu umjetnost kako biste uživali svaki put kad otvorite vrata svog doma. Pođite na otvoreno po inspiraciju i donesite cvijeće iz šetnje šumom kako biste nastavili tu vezu sa svojim okolišem. Okružite se predmetima koje volite, koji vam pružaju udobnost i kojima se želite vratiti kući.

 

Manje je više doista se reflektira na nordijsko kućanstvo s dobrim razlogom, nije li dobar osjećaj boraviti u prostoru prepunom stvari koje imaju svrhu, izbjegavajući pretrpavanje nepotrebnim? Pojednostavite svoj život i uklonite ono što vam donosi stres. Uložite u stvari koje traju, da se ne brinete o stalnoj zamjeni svakodnevnih predmeta. Prirodni materijali za odjeću mogu biti skuplji no mogu trajat će dulje od umjetnih tkanina. To vrijedi i za namještaj koji je također izrađen od prirodnih materijala, izgledat će nevjerojatno i funkcionirat će još godinama, dok loše izrađeni plastični komadi nisu napravljeni da traju.

Provedite vrijeme svaki tjedan procjenjujući što posjedujete i riješite se onoga što ne koristite. Ne dopustite da vam papiri, čišćenje ili nedovršeni projekti naprave nered i brinite se o stvarima čim se pojave. Uklonite stres u svom životu ne dopuštajući da se sitnice nakupljaju, tako da se možete više fokusirati na brigu o onom što vam je najbitnije.

 

Učinite svoj životni stil održivijim i usredotočite se na ono što je zaista važno. Odvojite vrijeme za relaksaciju kroz vježbanje u prirodi, isprobajte meditaciju ili jednostavno više hodajte. Stres negativno utječe na vašu mentalnu dobrobit, pa razmislite o onom što vam ne ide i pokušajte napraviti promjene. Kreativnost je također izvrstan alat za vaš um i opću dobrobit. Upišite satove keramike, slikanja ili nakita da biste započeli novi kreativni hobi. Pletenje, tkanje i heklanje važan su hobi nordijske kulture već godinama.

 

Čak i pisanje dnevnika kako biste zabilježili svoje misli izvrstan je način da angažirate svoj kreativni um i učinite nešto pozitivno za sebe. Preuzmite kontrolu nad svojim životom i poduzmite korake za pojednostavljivanje onoga što trebate raditi svaki dan i odvojite malo više vremena za sebe. Svaka promjena ne događa se preko noći, zato slavite male stvari koje postignete. Ako usvojite ovaj uravnoteženiji pristup, moći ćete imati jasniji, racionalniji i ujednačeni odnos sa svijetom oko sebe.

 

Vaše financijsko zdravlje također je važan čimbenik. Važno je da se osjećate osnaženo i educirano o svojim odlukama, ali također te odluke ne smiju biti zamršene ili pretjerano komplicirane. Odvojite malo vremena da stvarno pogledate svoje troškove i zauzmite nordijski pristup kako biste pojednostavili svoj proračun. Rasporedite svoju potrošnju u kategorije obaveznih i ne obaveznih troškova. Možete pogledati svoje obrasce potrošnje i eliminirati ono što je nepotrebno ili što bi se moglo smanjiti. To je također odlična vježba za planiranje štednih ciljeva. Lakše je cjelovito sagledati svoju financijsku situaciju i razmisliti što učiniti sa svojim financijama te se pozicionirati prema ciljevima u budućnosti. Ako radite na obiteljskom odmoru, može vam biti lakše eliminirati dodatni obrok u restoranu svaki tjedan kako biste pomogli uštedjeti prema tom cilju.

 

Nordijci su prednjačili u usklađivanju holističkog načina života s digitalnom tehnologijom. Učinkovit i jednostavan način za lak pristup sredstvima kad god zatrebate. Slomljeni aparat poput hladnjaka ili perilice rublja problemi su koji se događaju u bilo kojem trenutku i trebaju se odmah riješiti. To vrijedi i za probleme s automobilom koji zahtijevaju trenutne popravke. Uređaji su također neophodni za naš suvremeni život, a cijena zamjene novog računala, telefona ili tableta može se dogoditi u bilo kojem trenutku. Svi imamo neočekivane troškove i možemo odmah riješiti probleme brzim zajmom koristeći modernu tehnologiju za jednostavno kreditiranje koje djeluje, baš kad nam zatreba.

 

Nordijska jednostavnost je sloboda. Sloboda od stvari koje vam nisu potrebne i njegovanje stvari koje su zapravo bitne. Pomažemo da se vaše moderne financije neprimjetno uklapaju u ovaj prostor dajući vam rješenja kad vam zatrebaju i više vremena da biste se usredotočili na ono što vas usrećuje.

Stoga pronađite rješenja koja vam odgovaraju. Potaknite se da napravite neke pozitivne promjene i pojednostavnite stvari, baš kao što to čine u Nordijcima.

 

Željeli biste eliminirati stvari koje vam nisu potrebne i uložiti u dugotrajne, kvalitetne stvari koje će trajati? Mi smo tu za vas kako bi vam pomogli da se okružite stvarima koje su doista bitne. Mi želimo da se vaše želje za kvalitetnim stvarima ostvare i zato su Ferratum online krediti brzo i jednostavno rješenje kad vam je potrebna gotovina u kratkom roku. A budući da kontinuirano unaprjeđujemo svoje poslovanje i osluškujemo potrebe svojih korisnika, od sad imamo u ponudi i Plus kredit do 30.000 kuna uz produženi rok otplate do 18 mjeseci.

Kad je bitno, tu je Ferratum.

Želim Ferratum gotovinski kredit

 

Također možete pročitati i ostale naše članke

Sorry, there are errors on the page: