Kako kupovati pametnije i uštedjeti ovog Božića

Kako je do Božića i Black Fridaya svega nekoliko tjedana, maloprodajna potrošnja će oboriti sve rekorde. 

Pokloni na stranu, troškovi druženja i drugih aktivnosti tijekom toga razdoblja čine Božić najskupljim dobom godine.

Međutim, prije nego što Vi i Vaš partner uopće otvorite svoje novčanike, imamo nekoliko savjeta o tome kako možete kupovati pametnije i uštedjeti novac ovog Božića.

Organizirajte se

Najprije sastavite popis svih ljudi - prijatelja, obitelji, kolega s kojima radite - kojima trebate nešto kupiti, što želite kupiti svakom od njih, a zatim se pridržavajte toga popisa.

Sastavljanje popisa i kupnja samo onih poklona koji se nalaze na Vašem popisu pomoći će Vam da upravljate budžetom, što će smanjiti rizik prekomjerne potrošnje eliminiranjem spontane i kontinuirane kupnje poklona.

Ako popis sastavite dovoljno rano, možda ćete čak imati vremena za kupovanje kako biste pronašli najbolju cijenu za svaki predmet.

Kupujte putem interneta

Umjesto da lutate po trgovačkim centrima sa svojim božićnim popisom u ruci, olakšajte si život i kupite svoje poklone putem interneta. Osim činjenice da čak i ne morate napustiti svoj dom, nositi se s gužvom ili se boriti za parkirno mjesto, najbolja stvar vezna uz kupovanje putem interneta jest da je to gotovo uvijek jeftinije od kupovanja u trgovini.

Kupovanje putem interneta omogućuje da su Vam sve cijene na dohvat ruke, tako da uvijek možete pronaći tko prodaje predmet po najnižoj cijeni.

Kada je riječ o praktičnosti, dostupnosti i niskim cijenama, internetske stranice za e-trgovinu „sve na jednom mjestu”, kao što je Amazon, popularan su izbor za mnoge ljude. Međutim, u mnogim zemljama, ako primjerice naručujete s Amazona, možda ćete morati platiti uvozne pristojbe i poreze na predmete, u kojem slučaju je jeftinije kupiti predmet lokalno ili u lokalnoj internetskoj trgovini umjesto toga.

Potražite rasprodaje i kupone

Svaki trgovac na malo - fizički i digitalni - pokušava privući pažnju potrošača, što znači da postoji velika konkurencija. To su sjajne vijesti za kupce.

Kako bi namamili kupce da potroše novac namijenjen za Božić u njihovoj trgovini ili internetskoj stranici, trgovci na malo često nude popuste i ponude. Mnoge online trgovine traže od Vas da se prijavite na newsletter i dobijete 10% popusta na prvu kupnju, ili mogu ponuditi kupcima besplatnu dostavu. Mnogi fizički trgovci na malo ovih dana čak imaju i predbožićnu rasprodaju.

Obratite pažnju na popuste za članove, popuste za pretplatnike na newsletter, promotivne ponude 2 za 1, ponude bonusa uz kupnju, jednodnevnu rasprodaju i posebne večernje događaje.

Provjerite cijene dostave i vrijeme isporuke

Jedna važna stvar koju treba imati na umu prilikom kupovanja putem interneta je da najniža oglašena cijena možda na kraju neće biti najjeftinija. Na primjer, predmet s najnižom cijenom Vas može na kraju koštati više nakon što se dodaju troškovi dostave. Stoga predmet može biti jeftiniji u trgovini ili ga se može kupiti jeftinije od konkurenta koji ima veću maloprodajnu cijenu, ali nudi besplatnu dostavu.

Osim toga, prije naručivanja putem interneta, provjerite ima li zaliha Vaših predmeta i mogu li se isporučiti prije Božića. Ako ste dobro organizirani i izvršite narudžbu znatno prije, možda ćete moći odabrati i sporiji način dostave od opcije „isporuka sljedećeg dana“, što je jeftinije i omogućuje Vam uštedu na troškovima dostave.

Kad je bitno, tu je Ferratum.

Želim Ferratum gotovinski kredit

 

Također možete pročitati i ostale naše članke

Sorry, there are errors on the page: