Izvanškolske aktivnosti za djecu su in

30.08.2021#Općenito

Način provođenja slobodnog vremena je vrlo bitan čimbenik kvalitete života kako kod odraslih tako i kod djece, štoviše kod djece dolazi do većeg izražaja. Zašto? Vrlo je jednostavno za shvatiti jer u procesu odrastanja i sazrijevanja sve ono što činimo odražava se na nas same kasnije. Kao što na prvom mjestu, nastavne aktivnosti  i učenje radnim navikama djeluju na dijete, na drugom mjestu se nalaze izvanškolske aktivnosti odnosno slobodno vrijeme. Dakle, način provođenja slobodnog vremena  čimbenik je koji dijete uči određenim navikama te usađuje bitne životne vrijednosti. Vrlo je vjerojatno da  će aktivnosti  koje dijete čini u slobodno vrijeme utjecati na njegove interese, želje, potrebe i ciljeve. Odnosno izgraditi ga kao osobu. Stoga je potrebno da svaki roditelj pridaje pozornost na izvanškolske aktivnosti svoga djeteta i usmjeri ga na pravi način.

Kako bi dijete znali dobro usmjeriti, tijekom odabira vrste izvanškolskih aktivnosti, potrebno je dobro promatrati i osluškivati njegove potrebe i želje. Nikako ga ne usmjeravati ka nečemu što je roditelj oduvijek htio, a nije ostvario,na taj način misleći kako će njegovo dijete uspjeti. Takav način odluke nije ispravan. S time samo skraćujete djetetu njegov istinski odabir, vrijeme, a sebi novac.

Posljednja istraživanja u Hrvatskoj pokazuju kako se sve više pažnje pridaje izvanškolskim aktivnostima. Poznato je kako izvanškolske aktivnosti utječu na djetetovo sazrijevanje, fizički i emocionalno.  Utječu direktno na mentalno zdravlje, te itekako mogu poboljšati koncentraciju i djetetove rezultate u školi. U kojoj točno mjeri, ovisno je o vrsti izvanškolske aktivnosti, dakle različite izvanškolske aktivnosti pridonose tjelesnom i psihološkom razvoju djeteta, boljoj koordinaciji, motorici i usredotočenosti na ciljeve. Zaista, dijete kroz druženje, igru, sport i hobije stječe iskustvo koje bitno utječe na njegov razvoj. Stoga je važno da aktivnosti u slobodno vrijeme imaju pozitivan efekt na dijete i čine ga zadovoljnim.

Izvanškolske aktivnosti i financije

Postoji i ona strana izvanškolskih aktivnosti koja nije baš najsretnija vijest, a to je da u većini slučajeva nisu besplatne i iziskuju određeni novčani iznos. Ovisno o kojoj je aktivnosti riječ uplaćuje se na mjesečnoj, polugodišnjoj ili godišnjoj razini. Uz određeni mjesečni iznos, pojavljuje se i trošak opreme za određenu aktivnost. Ponekad troškovi izvanškolskih aktivnosti dosežu po par tisuća kuna.

 Većini roditelja sa prosječnim hrvatskom plaćom, javlja se problem koji je financijske prirode. Iz takvih razloga stres i negodovanje  vrlo su česti. Ponekad nauštrb djetetovih interesa i želja odabiru izvanškolsku aktivnost koja predstavlja najpovoljniji, ali ne i djetetov odabir. Takvim načinom provođenja izvanškolskih aktivnosti, dijete bude primorano raditi ono u čemu istinski ne uživa. Takva aktivnost za dijete predstavlja napor i često se odražava nezadovoljstvom, umorom i lošijim rezultatima u školskim aktivnostima. Odnosno takvim načinom odabira, povoljnija aktivnost bi vas mogla skuplje koštati.

Pripremite se na vrijeme i priuštite svome djetetu aktivnost koju želi

Razmišljajte unaprijed i odvojite novac za izvanškolske aktivnosti koje će usrećiti vaše dijete, bez obzira na cijenu. Razmišljajući par mjeseci unaprijed možete uštediti novac, kako bi se osigurali da ćete imati dovoljno za ukupno ulaganje koje vas očekuje. Ukoliko niste u mogućnosti osigurati štednju možete odabrati jedan od brzih i efikasnih načina kreditiranja.

Mikrokrediti odličan izbor za izvanškolske aktivnosti i opremu

Mikrokrediti su odličan izbor kreditiranja za sve građane koji ostvaruju prihode u obliku plaće ili mirovine, neovisno o iznosu istih. Mikrokrediti u Ferratum banci se ne čekaju i predstavljaju najbrži put kreditiranja. U to ćete se uvjeriti ukoliko napravite analizu ostalih ponuda u usporedbi sa Ferratum bankom. Mikrokrediti Ferratum banke predstavljaju brz i efikasan način kreditiranja što se tiče vremena isplate, potrebne dokumentacije, rokova dospijeća i ostalih stavaka o kojima možete pročitati više u daljnjem tekstu.

Da biste ostvarili uvjete za mikrokreditiranje ne morate biti zaposleni na neodređeno vrijeme. Mikrokredit možete podignuti, dovoljno je da imate redovno prihode koji stižu na vaš  osobni tekući račun.

Obratite nam se za mikrokredit sada i novac možete imati već za 15 minuta od dostave potpisane dokumentacije

Prijave za mikrokredite primamo od 0-24h. Obratiti nam se možete putem e-maila, Livechat obrasca, SMS poruke, Whatsappa ili Facebooka. Ukoliko imate pitanja i nejasnoća posjetite naš Help centar.

Kad je bitno, tu je Ferratum.

Želim Ferratum gotovinski kredit

 

Također možete pročitati i ostale naše članke

Sorry, there are errors on the page: