8 financijskih ciljeva koje biste trebali postići prije svoje 40-e

Život u 30-ima može se ponekad činiti kaotičan, pomalo neorganiziran, veoma zaposlen i zapravo izazovan (no nije li zapravo uvijek takav?). Vjerojatno su glavni uzrok tome naporan rad na karijeri, uz rješavanje stambenog pitanja, osnivanja obitelji, poslovno-obiteljsko-školskih obaveza i svega ostalog po malo. No bez obzira na to veoma je bitno pametno razmišljati  o financijama te planski i organizirano postupati prema svojim financijskim ciljevima. Kako bismo vam to olakšali i pojednostavili, donosimo vam 8 financijskih ciljeva koji vam mogu pomoći oko financijski bezbrižne budućnosti.

1. Investirajte sa svrhom

Dvadesete su bile godine kad je malo tko razmišljao o financijskim ciljevima, no već u tridesetima trebali biste strateški razmišljati o svojem novcu. Iako vam se možda čini rano, trebali biste početi planirati svoju životnu ušteđevinu i koliko bi vam trebalo novaca kad jednom odete u mirovinu te na koji način biste to mogli ostvariti.

2. Vaš budžet ogledalo je vašeg životnog stila (i obrnuto)

Vaš financijski uspjeh kombinacija je niza faktora, ali u konačnici se sve svodi na 3 osnovne stvari, a to su koliko ste zaradili, koliko ste potrošili i što je tu učinilo najveću razliku. U planiranju svog budućeg budžeta trebali biste se usredotočiti upravo na to što čini tu razliku i što vam može pomoći kako biste što učinkovitije uvećali svoje prihode i  ušteđevinu. Vaše tridesete idealno su vrijeme upravo za to da se pobrinete da vaš životni stil bude ogledalo vaših dugoročnih financijskih ciljeva.
 

 

3. Strateški pristupite svojoj karijeri

Kad pričamo o maksimizaciji financijskih prihoda, vaše tridesete pravo su vrijeme da se usredotočite na pronalazak poslodavca koji će prepoznati i cijeniti vaše kvalitete i iskustvo te vam za to ponuditi i adekvatne financijske uvjete. Ako smatrate da vaš trenutni poslodavac dovoljno ne cijeni vaš trud i rad, možda je vrijeme da razmislite o promjeni koja bi vam donijela željene prilike za napredak i željena financijska sredstva. 

4. Vodite računa o svojem fondu za “crne dane”

Naravno, svima nam se ponekad može dogoditi da nam je potreban novac kojeg nemamo, a Ferratumovi brzi online krediti efikasno su rješenje su upravo za takve slučajeve. Bez obzira na to, trebali biste razmisliti o fondu novaca za “crne dane”. U svojim dvadesetima vjerojatno je taj fond bio puno manji, no u tridesetima biste trebali razmisliti o tome da taj fond povećate s obzirom na to da vjerojatno imate i veće financijske obveze.

5. Strateški pristupite opcijama osiguranja

Čini li se i vama kako su osiguranja ponekad nepotreban trošak? Razmislite još jednom. Nije rijetkost da nam se povremeno čini kako nam premije osiguranja jednostavno beskorisno uzimaju novac iz džepa no vrijeme je da promislite malo o tome. Uz brojne financijske obveze koje imate, osiguranja se čine kao još jedan trošak no ipak služe kao određeni mehanizam zaštite vaših financija. Usporedite trošak osiguranja s troškom potencijalne štete koja se može dogoditi. Naravno, uvijek se nadamo da će sve biti u redu no u situacijama kad nam je potrebno, uvijek je bolje biti osiguran.

6. Planirajte otplatu financijskih obaveza

U idealnim okolnostima, dočekat ćete svoje četrdesete bez financijskih obveza, no realnost je da ćete ih vrlo vjerojatno  otplaćivati još nekoliko godina. Ali to ne znači da ne možete napraviti realan plan kojim ćete si olakšati raniju otplatu stambenih kredita, kredita za automobile i sličnih. Što prije riješite ova bitna životna pitanja, to ćete bezbrižnije moći planirati ostale financijske ciljeve.

7. Pripremite se na budžet za obrazovanje

Ako imate djecu, sad je pravo vrijeme da počnete odvajati novac u fond za njihovo visoko obrazovanje. Možda se čini rano, no razgovarajte s djecom o njihovim željama za buduće obrazovanje kako biste bili spremni pomoći im ostvariti njihove snove o karijeri koju bi željeli.

8. Pričajte s financijskim savjetnikom

Ako niste sigurni da se dobro snalazite sa svojim financijama, istražite svoje opcije i pričajte s financijskim savjetnikom koji će analizirati vašu specifičnu situaciju kako bi vam olakšao da ostvarite svoje želje i planove te bezbrižno dočekate svoje četrdesete.
 

 

Koje financijske ciljeve biste vi željeli postići do svoje četrdesete? Jesu li oni mali ili možda veliki? Kad je bitno, znajte da je Ferratum tu za vas. Željeli biste malo ubrzati svoje planove, no vašem budžetu je potrebna financijska injekcija kako biste mogli krenuti u realizaciju? Ferratum brzi online krediti nude rješenja za vas!

Prijave za naše online kredite traju svega nekoliko minuta, a ako su svi dokumenti u redu i kredit je odobren, isplata na vaš račun stiže u roku od jednog dana! Zahvaljujući Ferratumovoj revoluciji u digitalnom bankarstvu, cijeli proces prijave za brze kredite bez papirologije možete u potpunosti riješiti online.

Takva realizacija brzih gotovinskih kredita najbrži je način da ostvarite svoje želje.

Kako biste provjerili detalje o visinama pozajmica i rokovima otplate, obavezno provjerite naš kreditni kalkulator uz koji možete lako saznati izračun rate kredita.

Kad je bitno, tu je Ferratum.

Želim Ferratum gotovinski kredit

 

Također možete pročitati i ostale naše članke

Sorry, there are errors on the page: