5 razloga zašto biste trebali redovno održavati vaš automobile

06.09.2021#Općenito

Nekima su automobili baš pravi limeni ljubimci, drugima služe samo zato da bi ih prevezli od točke A do točke B. No jedno je sigurno, kakav god bio i tko god ga vozio, vozilo mora u svakom trenutku biti sposobno proći osnovni tehnički pregled! Svaki auto je ozbiljna investicija i zbog sigurnosti sebe, ostalih sudionika u prometu, ali i samog vozila, bitno ga je redovno održavati. U automobilima provodimo poprilično puno vremena, bilo da se svakodnevno vozimo na posao ili obavljamo svoje razne obveze u danu i ponekad nam je teško zamisliti život bez njega. Zato, brinite se o svom automobilu i on će se zasigurno brinuti o vama.

Redovno održavanje nije samo bitno zbog sigurnosti, redovitim servisima štedite novac, održavate performanse vozila na visokom nivou, smanjujete troškove goriva, štedite svoje vrijeme i izbjegavate potencijalno stresne situacije, ali i održavate vrijednost auta zbog čega ćete ga jednog dana lakše prodati. No ako ste pratitelj života i djela našeg Jure Šebalja, onda ste to sigurno naučili u njegovoj emisiji Auto Market, kroz koji se Jura profura i uvijek vam udijeli edukativne savjete kako se najbolje brinuti o vašem limenom ljubimcu.

A ako ste Juru tek nedavno počeli pratiti, u nastavku vam donosimo 5 razloga zašto je važno redovito održavati vaše vozilo:

1. Sigurnost na prvom mjestu

Obavljajući redovne servise vašeg limenog ljubimca, utječete na sigurnost sebe i drugih sudionika u prometu. Naravno da se male nezgode mogu dogoditi, kao što i svaki auto ima one “potrošne” dijelove koje treba redovito mijenjati, ali ako ozbiljno shvatite održavanje svog automobila, možete prevenirati veće kvarove i otkloniti rizik da vas vozilo doslovno ostavi na cesti. Redovan pregled kočnica, ulja i samog motora mogao bi vas spasiti od nepotrebnih neugodnosti, stresa, ali i nepotrebnih dodatnih troškova.

2. Redovnim servisom štedite novac

Svaki redovan servis ili posjet automehaničaru košta, to je neupitno. No taj trošak neusporediv je s nepredvidivim troškovima s kojima se možete susresti ako se vaš auto pokvari zbog neodržavanja. Zamislite to ovako, vaš auto vas dobro služi, ima već nešto kilometara i godina, ali u redu je i super vozi, a vi mislite da ne morate otići na servis. I onda vas odjednom auto ostavi nasred ceste, morate zvati vučnu službu, jedan mali kvar vuče još mnogo drugih za sobom i na kraju dana račun koji morate platiti je enorman. Možda vam se redovni servis kod ovlaštenog servisera čini kao nepotreban dodatan trošak, no pokušajte zbrojiti koliko bi vas koštalo kad biste morali plaćati popravak nekoliko kvarova odjednom?

3. Održavate auto u top stanju

Osim što štedite novac i pozitivno utječete na svoju sigurnost i sigurnost drugih u prometu, redovnim održavanjem vaš auto će biti u top stanju s vrhunskim performansama. Gume koje bolje drže, stabilnije upravljanje autom, kočnice koje besprijekorno koče i motor auta uz koji s povjerenjem krećete na put. Zvuči odlično, zar ne? Sve je to moguće ostvariti ako redovito zakazujete posjet auto servisu. Ponekad se čini kako nam servisi, osim novca oduzimaju i dragocjeno vrijeme. U većini ozbiljnih auto servisa, servis vozila funkcionira samo i isključivo uz dogovor termina i u tom slučaju bez čekanja. Nazovite svog ovlaštenog i pouzdanog servisera te dogovorite termin koji vama paše. Štedite živce, vrijeme i novac!

4. Vrijednost auta ne pada

Ili barem, ne pada toliko rapidno koliko bi padala da ga ne održavate redovito. Ako planirate jednog dana prodati svoje vozilo, bilo to u bližoj ili daljoj budućnosti, trebali biste posebno pripaziti da servisirate svoj auto na vrijeme. Ne samo da ćete time i za sebe vožnju učiniti sigurnijim i ugodnijim iskustvom, već ćete održati vrijednost svog auta visokom. Jer, kad se odlučite prodati auto, moći ćete za njega dobiti bolju cijenu s obzirom da ste se za njega dobro brinuli. Nitko ne želi kupiti auto s mnogo kilometara, u lošem stanju te održavanjem i popravcima u nepouzdanim servisima.  

5. Čuvajte svoje dragocjeno vrijeme

Zadnji, ali ne i najmanje važan razlog je vaše vrijeme. Možda zvuči kontradiktorno budući da ipak morate preventivno automobil odvesti na preglede i održavanje no pokušajte to gledati ovako: Imali ste neki manji kvar koji ste ignorirali neko vrijeme. Taj mali kvar možda je uzrokovao neki veći kvar, koji potom niste popravili i dogodio se ogroman kvar na autu. Dolazite u servis, međutim tamo vas obavještavaju da nažalost trenutno nemaju baš taj rezervni dio koji vama treba i najavljuju vam čekanje od nekoliko tjedana. Ili mjeseci! Naravno, to se ne mora tako dogoditi no ipak, bolje je obaviti koji preventivan servis više nego se dovesti u situaciju da ste bez auta i s gomilom neplaniranih troškova.

Mislite li da bi Jura mogao onako juriti (u sigurnim uvjetima, ne u svakodnevnom prometu ;) da redovno ne održava svoja vozila? Tako je, ne bi!

Zato, budite kao Jura i pazite na svoj auto, zbog sigurnosti sebe i drugih.

Budući da je zbog ovakvih nepredvidivih vremenskih prilika pitanje sigurnih auto guma uvijek aktualno, pogledajte jedan od najnovijih Jurinih Youtube videa i naučite što čini razliku kod zimskih, ljetnih i all season automobilskih guma.

Ako ste se prepoznali u nekoj od gore navedenih situacija, gdje bi vas neplanirani kvarovi mogli koštati vremena, živaca i novaca vrijeme je da dogovorite svoj idući servis auta. Ponekad se dogodi da nam servisi dođu baš u ono vrijeme kad nismo spremni na još jedan dodatan trošak u svom budžetu. Ne brinite, kad je bitno - tu je Ferratum!

Prijave za naše online kredite traju svega nekoliko minuta, a ako su svi dokumenti u redu i kredit je odobren, isplata na vaš račun stiže u roku od jednog dana! Zahvaljujući Ferratumovoj revoluciji u digitalnom bankarstvu, cijeli proces prijave za brze kredite bez papirologije možete u potpunosti riješiti online.

Takva realizacija brzih gotovinskih kredita najbrži je način da prevenirate probleme s vašim vozilom ili otklonite postojeće.

Kad je bitno, tu je Ferratum.

Želim Ferratum gotovinski kredit

 

Također možete pročitati i ostale naše članke

Sorry, there are errors on the page: