5 načina za osnaživanje žena ovoga Dana žena

30.08.2021#Općenito

Imam pitanje za Vas. Što po Vašem mišljenju predstavlja Dan žena? Radi li se o darivanju cvijeća, vođenju voljene osobe u popularan restoran ili odlasku na romantično putovanje u inozemstvo?

Naravno, sve su to predivne stvari za činiti, ali ne morate čekati godinu dana da se tako ponašate prema njoj. To možete učiniti kad god to oboje želite.

Ali prije svega, što znači osnaživanje žena?

Dakle, žene se osnaženima kada:

  • Stječu odgovarajuće obrazovanje
  • Imaju ista prava kao i muškarci (prije svega, da imaju pravo govoriti i da se njihov glas čuje)
  • Nisu diskriminirane u pogledu dohotka
  • Nisu žrtve obiteljskog nasilja
  • Se osjećaju sigurno dok šetaju noću ulicama

Kao što možete vidjeti, osnaživanje žena mnogo je više od pukog darivanja cvijeća. Dok je čovječanstvo posljednjih godina postiglo značajan napredak u smanjenju nejednakosti, još je dug put pred nama, osobito u zemljama Azije i Afrike.

Evo nekoliko načina na koje možete doprinijeti osnaživanju žena. Zapamtite da čak i najmanja gesta nekome može značiti sve na svijetu:

1 Čista voda u zamjenu za obrazovanje

Čista voda je rijedak resurs za mnoge djevojke koje žive u siromašnim zajednicama. Milijuni djevojaka moraju izostati iz škole kako bi propješačile u prosjeku 6 kilometara da prikupe čistu vodu. Vaša donacija može pomoći u smanjivanju vremena utrošenog na vodu i pomoći im da ostanu u školi.

2. Pomaganje hrabrim ženama

Nasilje u obitelji, trgovina ljudima, dječji brakovi i druge opasnosti predstavljaju stvarnost za milijune žena, kako mlade tako i stare. Vaš doprinos može pomoći da ih se zaštiti financiranjem obrazovanja, pružanjem savjetovanja, zdravstvene skrbi, malih poslovnih kredita, opreme i drugih sredstava koja pomažu u prevladavanju teških faza u životu.

3. Davanje mikrokredita ambicioznim poduzetnicama

Poduzetnički put najbolji je izbor koji žena može napraviti kako bi bila istinski osnažena i neovisna. Ova usluga pomaže ambicioznim i savjesnim poduzetnicama da se povežu s ljudima koji im žele dati kredit i pomoći u ostvarivanju njihovih ciljeva.

4. To je i Majčin Dan...

Prvi tjedni majčinstva ključni su za život novorođenčeta. Možete aktivno sudjelovati u lokalnim dobrotvornim udrugama i pomoći s osnovnim stvarima kao što su pelene, deke, sapun i gotovo sve što će pomoći majci da odgaja svoje dijete. Neke dobrotvorne udruge uključuju popise stvari koje samohrane majke trebaju za svoje dijete ili djecu. Uvijek postoje majke kojima je potrebna pomoć diljem svijeta. Takve je majke moguće pronaći jednostavnim otvaranjem Googleova pretraživača.

5. Davanje ženama u Vašem životu do znanja da Vam je stalo

Vrlo često mala gesta može jako usrećiti drugu osobu. Razmislite o ženama u Vašem životu i kako su pozitivno utjecale na vas.

Zašto odvojiti vrijeme i pokazati svoju zahvalnost? Tako je lako poslati poruku učitelju koji Vas je podržavao kad ste bili mali. Dajte Vašoj majci, sestri ili kćerki do znanja koliko ih cijenite.

Kad je bitno, tu je Ferratum.

Želim Ferratum gotovinski kredit

 

Također možete pročitati i ostale naše članke

Sorry, there are errors on the page: