5 načina kako da nakon ljeta “vrijeme za sebe” učinite svojim prioritetom

27.08.2021#Općenito

Kako nam se polako prikrada rujan, većinu već i kraj kolovoza čini nostalgičnim za ljetom koje je lagano na izmaku, no nije sve baš tako tmurno. S neslužbenim krajem ljeta, jesen donosi brojne aktivnosti, poput povratka u školu i na posao kod kuće ili u ured zbog čega svi razmišljaju o novim počecima. Spoznaja da su opušteni ljetni dani prošli nas pokreće da dovršimo određene stvari ili započnemo nove.

Međutim novi počeci sa sobom nose i nove obveze, koje nas ponekad mogu toliko zaokupiti da više ne možemo odvojiti vrijeme za sebe, da predahnemo i malo se posvetimo sebi. Moderna vremena izazovna su za većinu zaposlenih ljudi koji balansiraju između više uloga te ponekad potpuno smetnu s uma koliko je bitno vrijeme koje odvajamo samo za sebe.

Za svaku osobu to je nešto individualno, za neke je to jednostavna šetnja, sport ili neki drugi oblik tjelovježbe, a za druge je to posjet salonu za uljepšavanje ili možda tečaj na koji su dugo željeli otići.

Kako bi se što lakše i kvalitetnije vratili u svoju jesensku rutinu predlažemo nekoliko načina kako da se posvetite sebi i nagradite se za uspješnih nekoliko mjeseci iza vas. Kako bi se bolje osjećali, bitno je njegovati se izvana, ali i iznutra.

Jesenski beauty makeover

Svake godine sve više i više slušamo o štetnim utjecajima sunca na kožu te koliko je bitno posvetiti se njezi kože kako prije izlaska na sunce, tako i nakon boravka na suncu. Koža pamti i svako oštećenje zbraja, zato je povratak s ljetovanja pravo vrijeme da svojoj koži pokažete malo ljubavi. Ponekad je dovoljno samo posvetiti brige kvalitetnim proizvodima, ali ponekad je odlazak u salon za uljepšavanje idealna opcija za opustiti se, učiniti nešto za sebe i prepustiti se profesionalcima. Kad želimo svježi start i brzu promjenu, najčešće i najlakše nam je krenuti od svoje frizure. Za mnoge upravo odlazak kod frizera predstavlja mali ritual gdje odvajaju vrijeme za sebe. Nakon sunca, mora i visokih temperatura, kosi je potrebna dodatna njega kako bi joj se vratio stari sjaj, a možda i boja. Savršen razlog za odvojiti nekoliko sati samo za sebe, možda zvuči kao klišej, ali čim izgledate bolje i osjećate se bolje, zar ne?

Modni makeover

Još jedan način da učinite nešto za sebe i osvježite se za jesen je brzi jesenski shopping. Iako se zbog trenutne epidemiološke situacije treba ponašati odgovorno, socijalno distancirati i izbjegavati nepotrebne boravke u zatvorenim prostorima s mnogo ljudi, velik broj prodavaonica se prilagodio te ako nemaju webshop, prodaju su uspjeli organizirati putem društvenih mreža ili drugih online servisa. Da bi ste malo osvježili svoju garderobu, nije potrebno kupovati velike količine odjeće, dovoljno je samo nekoliko ključnih odjevnih predmeta koji će u potpunosti promijeniti vaš look.

Edukacija i cjeloživotno učenje

Početkom jeseni osim škola, počinju i brojne edukacije za odrasle, što znači da možete konačno upisati taj tečaj o kojem već mjesecima razmišljate. Kontinuiranim učenjem i edukacijom ne samo da ćete poboljšati svoje vještine i znanja, već ćete se osjećati bolje i biti samopouzdaniji, a ono što naučite ostaje s vama i nakon što je edukacija gotova. Nije li to jedna od najboljih investicija koje možete učiniti?

Opuštanje, ali ne i prestanak tjelesnih aktivnosti

Ljeto je možda prošlo, no to ne znači da biste trebali zaboraviti na tjelesne aktivnosti jer vas idući posjet plaži čeka tek za godinu dana. Istraživanja su pokazala da tjelovježbom imamo više energije, zdraviji smo i generalno se bolje osjećamo. Tjelesnom aktivnosti ostajete vitalni i u isto vrijeme radite nešto za sebe, a možete umanjiti stres i negativne emocije. Ako vam je ponekad teško natjerati se na tjelesne aktivnosti, tu grupne ili individualne aktivnosti s profesionalnim trenerima koji će vam pomoći da ostanete u formi i motivirati vas da kontinuirano radite na sebi.

 

 

Wellness

I na posljetku, zašto ne biste spojili sve u jedno i priuštili si (barem!) jedan wellness vikend za sebe?

Ponekad je dovoljan samo jedan vikend opuštanja prije povratka u klasičnu jesensku rutinu kako biste napunili baterije za nadolazećih nekoliko mjeseci. Povratak na posao nakon ljeta uglavnom znači i povećan obujam posla, zbog čega se treba na vrijeme pripremiti kako biste se s lakoćom nosili s novim obvezama.

Čini li vam se da je krajnje vrijeme da se posvetite sebi i nagradite se? Ako je za vas kao i za mnoge, ljeto bilo financijski zahtjevno, Ferratum ima rješenje i pozajmice za vas. Uz Ferratumovu ponudu mikrokredita posudite do 3000 kn i vratite u 30 dana, uz 0 kn troškova. Da! Vraćate onoliko koliko ste i posudili. Naši online krediti su jednostavni, brzi i sigurni. Ne čekajte kasne jesenske dane, Ferratum brzi krediti tu su za vas, da učinite nešto dobro za sebe već danas.

Kad je bitno, tu je Ferratum.

Želim Ferratum gotovinski kredit

 

Također možete pročitati i ostale naše članke

Sorry, there are errors on the page: