10 načina kako da 2021. bude vaša najbolja godina do sada

30.08.2021#Općenito

Vjerovali ili ne, bliži se kraj i toj našoj nepredvidivoj, izazovnoj i svakako neobičnoj 2020. godini. Iako je malo vjerojatno da će 2021. sve brige odnijeti čarobnim štapićem, postoji nekoliko načina da ju dočekamo spremniji. Svi smo svjedočili tome koliko je protekla godina utjecala na sve aspekte naših života, od zdravstvenih, društvenih pa sve do ekonomskih. 2020. možda je bila teška no naučila nas je neke značajne životne lekcije i sigurni smo da nas je donekle pripremila za nadolazeću godinu. A što kažete na to da 2021. bude vaša najbolja godina do sad? Predlažemo 10 načina kako da iduću godinu učinite najuspješnijom do sada!

1. Investirajte u sebe

Znate li koje je najbolje vrijeme da investirate u sebe? Odgovor će gotovo uvijek glasiti - sada! Na investiranje u sebe možete gledati kao na financijsku investiciju, a znate li koji je najbolji dio investiranja u sebe samog? To što ulaganje u sebe ne zahtijeva nužno i financijske troškove, već samo malo vašeg vremena. Postoje razni (besplatni!) online resursi gdje se možete educirati pa gotovo o svemu, od tečajeva stranih jezika, do radionica kuhanja, programiranja, pisanja, što god vam srce poželi ili mislite da bi vam bilo korisno znati. Ovisno o vašim životnim i poslovnim ciljevima, online edukacije učinit će vas konkurentnijim na tržištu rada, čime povećavate svoju šansu za promaknućem ili boljim poslom, pogotovo u ovakvim izvanrednim situacijama.

2. Definirajte svoj budžet i držite troškove pod kontrolom

Sami kreirajte svoj realistični mjesečni budžet i pridržavajte ga se! To možete učiniti u nekoliko jednostavnih koraka. Prvo, počnite s osnovama - stavite na papir svoje prihode i uobičajene troškove kako bi utvrdili s koliko novaca otprilike raspolažete svaki mjesec. Pokušajte jedan mjesec zapisivati baš sve svoje troškove, iznenadit ćete se kad vidite koliki dio vašeg budžeta odlazi na pojedine stavke. Zapisivanjem troškova moći ćete dobiti realnu financijsku sliku i to je također prvi korak koji trebate poduzeti ako razmišljate kako učinkovitije otplaćivati čak i brzi gotovinski kredit. Obavezno odredite koliko budžeta možete odvajati za štednju i fond za “crne dane” i razmislite o svojim planovima za nadolazeću godinu te štednju i novac krenite odvajati na vrijeme. A ako vam se preteško držati mjesečnog budžeta, prebacite se na tjedno budžetiranje jer bi vam manji ciljevi mogli olakšati postizanje onih većih!

3. Postavljajte ciljeve

Za ciljeve koje si postavljate bitno je da su realni, motivirajući i ono što je veoma bitno - zapisani. Ako imate ciljeve koje želite postići u 2021. godini, bili oni financijske ili osobne prirode, obavezno ih zapišite i ako je to moguće istaknite ih na neko vidljivo mjesto gdje ćete ih gledati svaki dan. Tako ćete se svaki dan podsjećati i motivirati te ih puno lakše uspješno postići nego da ih nigdje ne zapišete. 

4. Ciljeve koje ste si postavili, podijelite na nekoliko manjih koraka

Postavljanje ciljeva koje želite ostvariti je odlično, međutim postoji jednostavan način kako da si olakšate postizanje bilo kojeg cilja, bez obzira koliko velik on bio. Ako jedan veliki cilj podijelite na nekoliko manjih koraka, veća je šansa da ćete lakše dostići taj veliki cilj. Gledajte na te manje ciljeve poput malih putokaza na putu prema velikom cilju, a svaki mali postignuti korak motivirat će vas još više da ostvarite konačni cilj.

5. Izbacite stvari koje jednostavno ne funkcioniraju

Jedna od najboljih stvari koje možete napraviti u 2021. godini je izbaciti bilo što u svom životu, za što vidite da vam na odgovara, da nema smisla ili da negativno utječe na vas. Stvari poput loše prehrane, posla s kojim ste već dugo nezadovoljni, nedostatka tjelesne aktivnosti, toksičnih međuljudskih odnosa, odjeće koju više ne nosite ili bilo čeg za što mislite da bi ste imali benefit kad biste to maknuli iz svog života.

6. Povećajte svoje mjesečne prihode

Ostvarivanje većih mjesečnih prihoda svakako spada u dugoročne ciljeve, jer to nije nešto što možete promijeniti preko noći. No bez obzira, nema razloga zašto ne biste pokušali. Postoji nekoliko načina na koje možete povećati količinu novca koja svaki mjesec sjeda na vaš tekući račun, a sigurno ste već razmišljali kako zaraditi novac na brzinu. Kao što smo već spomenuli, jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za sebe je upravo investirati u sebe i u svoje znanje i iskustvo. S više znanja i iskustva bit ćete konkurentniji u poslu i imat ćete više prilika pregovarati oko svoje pozicije i svojih mjesečnih primanja. Jedan od načina da povećate svoje mjesečne prihode je promaknuće ili povišica na vašem trenutnom poslu. To naravno ovisi na kojoj poziciji radite i koliko imate iskustva te kad ste posljednji put dobili povišicu no također je i najjednostavniji način za povećanje prihoda. Osim ostvarivanja većih prihoda na trenutnom poslu, također postoji opcija promjene posla zbog boljih financijskih uvjeta, a uvijek naravno možete razmisliti i o pokretanju vlastitog posla uz trenutni posao. Imate hobi ili se strastveno bavite nečim? Razmislite na koji način biste to mogli unovčiti.

7. Pronađite svoje “zašto”

Jeste li ikad razmišljali što je to što vas čini sretnim? Ili zašto radite to što radite te zašto želite postići svoje ciljeve? Ako je vaš cilj zarađivati više novca, fokusirajte se na to zašto želite zarađivati više novca. Što biste željeli time postići?

Pronađite svoje zašto i imajte ga uvijek na umu, vaša motivacija i vaši ciljevi ostvarivat će se puno učinkovitije nego prije!

8. Napravite dnevni raspored

Koje su to stvari koje morate napraviti u tom danu? Što želite postići i imate li konkretne ciljeve za taj dan? Dnevna rutina djelotvorna je za produktivnost i generalno ima pozitivan učinak na nas. Imajući rutinu i svrhu svaki dan, bolje se osjećamo, sretniji smo i produktivniji smo u više različitih aspekata života. Iako nema čarobne formule za savršen dnevni raspored, postoji nekoliko dokazanih stvari koje nam mogu pomoći da uspješno provedemo dan, poput dovoljno sna, redovite fizičke aktivnosti, provođenje vremena s voljenima te čitanja ili neke aktivnosti koja nas ispunjava i čini sretnima.

9. Zdravlje prije svega

Ponekad se u užurbanoj dnevnoj rutini zaboravimo pobrinuti za sebe te za svoje fizičko i mentalno zdravlje. Uz ovaj brzi ritam života, posao, obitelj, djecu, ljudima se često može dogoditi da zanemare sebe i svoje zdravlje te ponekad zaborave važnost zdravlja dok se ne pojavi neki problem. Da bismo se mogli uspješno baviti sa svim stvarima s kojima se suočavamo u danu, podrazumijeva se da moramo biti fizički i mentalno spremni nositi se sa svime. Redovita fizička aktivnost i dovoljno vremena koje provodimo sa svojim voljenima mogu učiniti čuda za to kako se osjećamo.

10. Budite prisutni

Zadnja točka, no možda i jedna od najbitnijih je da u 2021. budete prisutni. Ova luda 2020. godina podsjetila nas je ponovno na neke vrijednosti na koje smo možda malo zaboravili i na važnost ljudskog kontakta te koliko nam je bitno provođenje vremena s našim voljenima. Obuzeti žurnim i stresnim danima ponekad i zaboravimo posvetiti dovoljno pažnje svojim bližnjima, svojim ukućanima ili prijateljima. Iako smo zbog pandemije ove godine bili primorani socijalno se distancirati od većine ljudi, imali smo sreće da smo ih mogli nazvati ili vidjeti putem video poziva. Epidemioloških mjera morat ćemo se pridržavati još neko vrijeme, no gledajmo to s pozitivne strane - kad ćemo se konačno vratiti na “staro normalno” puno ćemo više cijeniti sve one male i velike stvari koje su nam toliko nedostajale kroz gotovo cijelu ovu godinu!

 

Nova godina savršena je prilika za nove početke! Razmišljate o pokretanju novog posla ili unaprjeđenju postojećeg? Već dugo vremena želite investirati novac ili pak investirati u sebe no potrebno vam je još malo podebljati budžet? Ferratum brzi online krediti savršeno su rješenje za vas!

Prijave za naše online kredite traju svega nekoliko minuta, a ako su svi dokumenti u redu i kredit je odobren, isplata na vaš račun stiže u roku od jednog dana! Zahvaljujući Ferratumovoj revoluciji u digitalnom bankarstvu, cijeli proces prijave za brze kredite bez papirologije možete u potpunosti riješiti online.

Takva realizacija brzih gotovinskih kredita najbrži je način da ostvarite svoje želje.

Kako biste provjerili detalje o visinama pozajmica i rokovima otplate, obavezno provjerite naš kreditni kalkulator uz koji možete lako saznati izračun rate kredita.

Kad je bitno, tu je Ferratum.

Želim Ferratum gotovinski kredit

 

Također možete pročitati i ostale naše članke

Sorry, there are errors on the page: