Ferratum je dio Multitude Grupe

Dobrodošli u našu fintech obitelj

Od samih početaka, kada je postojao samo Ferratum kao potrošački zajmodavac, naša se grupacija transformirala u potpuno reguliranu financijsku platformu. Godine 2021. postavili smo temelje nove ere našeg poslovanja te formirali Multitude Grupu. Naša misija (sadržana u samom nazivu "Multitude") je djelovati široko, prepoznati potencijal i omogućiti rast našim korisnicima te pozitivno utjecati na svijet financija.

Multitude vrijednosti

Korisnik na prvom mjestu

U svemu pto radimo maksimalno smo fokusirani na naše korisnike. Oni su u središtu svega što radimo i razlog zašto radimo. Težimo stvarati rješenja krojena po mjeri korisnika, u želji da pružimo najbolje moguće korisničko iskustvo.

Poduzetnički duh

Poduzetnički duh nas vodi od samih početaka i njegujemo ga zajedno s našim zaposlenicima. Radoznali smo, želimo učiti i biti inovativni u pronalaženju rješenja, prihvaćamo promjene i brzo im se prilagođavamo, agilni smo i imamo nisku hijerarhiju, izbjegavamo nepotrebnu birokraciju i razmišljamo o trošenju novca kao da dolazi iz vlastitog džepa.

Uvijek iskreni

Otvoreno, transparentno i iskreno komuniciramo jedni s drugima i svim našim dionicima, uvijek s poštovanjem. Ne opravdavamo se i otvoreni smo u svemu što radimo i govorimo. Realni smo u našim planiranjima i otvoreno progovaramo o problemima i rizicima.

Poštovanje prema svima

Važno nam je na koji se način odnosimo prema drugima. Jednako poštujemo naše klijente, interne i vanjske, naše kolege, naše partnere i investitore, kao i sve druge dionike, u svim našim aktivnostima i komunikacijama. Poštovanje se također pokazuje preuzimanjem odgovornosti za naše postupke u širem društvenom kontekstu, brigom o ograničenim resursima majke prirode i vođenjem našeg poslovanja na održiv način.

Pobjednički tim

Najbolje rezultate postižemo kada to radimo timski. Podržavamo jedni druge, zauzimamo se jedni za druge. Ne osuđujemo pogreške, ali iz njih svi zajedno učimo. Čuvamo jedni druge poput prave obitelji. Držimo se zajedno, borimo se zajedno, a kada postignemo ciljeve, slavimo zajedno.

Pozitivan utjecaj na svijet financija

Pristup financijskim i bankarskim uslugama od vitalnog je značaja za funkcioniranje svakog društva. Ipak, nedostatak tog pristupa nije problem samo zemalja u razvoju. Zbog troškova, birokracije i sve strožih propisa, prosječnoj osobi (tj. većini naše populacije) pristup financijskim uslugama postaje sve teži. Prema Svjetskom institutu za štednju i bankarstvo, gotovo 40 milijuna EU građana je izvan bankarskog poslovanja.

Mi osiguravamo pristup finacijama po principu trostrukog pozitivnog učinka - tvrtke koje podržavamo pojedincima nude pristup bankovnim računima i mogu im pomoći u trenutku nepovoljne financijske situacije, dopuštaju poslovnim idejama prosperitet i stvaranje radnih mjesta, pomažu razviti financijsku oštroumnost koja može dovesti do ekonomskog prosperiteta.

Naše FinTech putovanje

Prije 20-tak godina internet, digitalizacija i automatizacija utjecali su na smanjenje troškova financijskih usluga, jer su se dugotrajni procesi mogli automatizirati, a pristup financijskim uslugama postao je neovisan o lokaciji.

2005. godine naš osnivač i izvršni direktor Jorma Jokela pročitao je članak o Grameen banci u Bangladešu – banci koja je malim zajmovima opsluživala siromašno stanovništvo. Ideja o kombiniranju financija i mobilnih telefona inspirirala ga je, budući da je u to vrijeme u zapadnom svijetu to bilo neetablirano tržište. Shvatio je da bi ova digitalna distribucija financijskih usluga mogla biti korisna Europljanima.

Te 2005. godine rođen je Ferratum kao finski pionir Fintecha. Misija je bila uzdrmati financijske usluge digitalizacijom potrošačkog kreditiranja i stavljanjem usluge na internet, brzo i jednostavno. Ferratum je još uvijek dio onoga što je evoluiralo u Multitude Grupu.

Danas je Multitude potpuno regulirana platforma rasta za financijsku tehnologiju s ambicijom da postane najcjenjeniji financijski ekosustav. Ovu viziju podupire više od 16 godina iskustva u izgradnji i razvoju financijske tehnologije. Multitude omogućuje rast i povećanje opcija održivih bankarskih i financijskih usluga kroz svoju punu europsku bankarsku licencu, duboko znanje u tehnologiji, regulaciji, prodaji i financiranju.

Multitude i njegove samostalne jedinice zapošljavaju preko 600 ljudi u 25 zemalja, a zajedno su ostvarili 213,7 milijuna eura prihoda u 2021. godini. Od 2015. godine Multitude je uvršten na Frankfurtsku burzu u Prime Standardu.

Utjecaj na okoliš / Smanjenje IT otpada

Gotovo svaki naš zaposlenik koristi IT uređaj, što nas je suočilo s činjenicom da proizvodimo određenu količinu IT otpada. Multitude upravlja korištenjem uređaja s ciljem proširenja uporabe i smanjenja otpada. Prijenosna računala za zaposlenike imaju vijek trajanja od četiri do pet godina, ovisno o proizvođaču. Nakon toga zaposlenici imaju mogućnost kupnje uređaja po niskoj cijeni. Kako bi se zaposlenike potaknulo na dulje korištenje, nudi im se mogućnost preuzimanja uređaja besplatno ako uređaj zadrže još godinu dana. Stari uređaji se dodatno nude dobrotvornim ustanovama ili obrazovnim centrima.

Odgovorno poslovanje / Cyber sigurnost

Kibernetička sigurnost prepoznata je kao ključni operativni rizik i prijetnja u FinTech i financijskom sektoru, uključujući ciljane napade. Multitude nastavlja ulagati u procese upravljanja rizikom kibernetičke sigurnosti kao dio svog šireg upravljanja operativnim rizikom. Fokus je na povećanju sigurnosti unutar sustava, mreža i procedura. Naš tim za informacijsku sigurnost sudjeluje u nekoliko europskih inicijativa, a sve kako bi nastavili graditi svoju sigurnosno-obavještajnu mrežu unutar sektora europskih financijskih usluga.

Iako Grupa nije pretrpjela nikakve sigurnosne povrede, kibernetička sigurnost ostaje područje od kritične važnosti. Godine 2022. implementiran je novi sustav upravljanja sigurnosnim informacijama i događajima u cijeloj Grupi kako bi se poboljšala sigurnosna vidljivost Grupe, brzina obavještavanja o prijetnjama i sigurnosni odgovor. Tim učinkovito radi na daljnjem razvoju ključnih pokazatelja rizika u praćenju kibernetičkog rizika i usklađivanju sa standardima ISO 27001/2.

Pleme Ferratum

Mi smo Vaš svakodnevni pomoćnik za osobne financije. Kao neovisna poslovna jedinica u sklopu Multitude platforme, Ferratum nudi financijske usluge s najdužom poviješću u Grupi,  u segmentu potrošačkog kreditiranja.

Cilj: Biti prvi izbor kupaca koji traže malu financijsku potporu za zadovoljenje svojih svakodnevnih potreba.

Kroz svoje proizvode i usluge, Ferratumu može zadovoljiti različite trenutne financijske potrebe pojedinaca, kao što su neplanirane, kratkoročne potrebe financiranja koje proizlaze iz neočekivanih životnih događaja. Tradicionalne financijske institucije uvelike ne zadovoljavaju te potrebe. Prilagođene različitim situacijama kroz standardizirane kategorije, sve usluge pod Ferratumom imaju zajedničke karakteristike: brze su, intuitivne i dostupne online. Korisnici biraju Ferratum zbog brzine, jednostavnog digitalnog korisničkog iskustva i reputacije pouzdanog partnera. Za Ferratum korisnika, vrhunsko korisničko iskustvo znači da je digitalni proces od kraja intuitivan, učinkovit i jednostavan.

Sorry, there are errors on the page: