6 savjeta za objedovanje u okviru budžeta

0800 7707 ; Prijave 0-24h

 

 

Koliko novaca trebate?

Koji rok plaćanja želite?

„Hrana je jedan dio iskustva. I mora obuhvaćati između 50 i 60 posto iskustva objedovanja. Ali i ostalo je bitno: Raspoloženje, atmosfera, glazba, osjećaj, dizajn, sklad između onoga što imate na tanjuru i onoga što okružuje tanjur.“

– Alain Ducasse

Za mnoge je parove objedovanje s partnerom u restoranu najbolja razonoda. Od same hrane do razgovora i vremena provedenog zajedno, svrha objedovanja u restoranu je iskustvo.

Međutim, mnogi to smatraju luksuzom ili nečim što se radi samo u posebnoj prigodi. Ali to ne mora biti slučaj. Ako je objedovanje u restoranu nešto u čemu Vi i vaš partner uživate, ovih šest savjeta omogućit će Vama i Vašem partneru da objedujete bez obzira na Vaš budžet.

1. Odlazak u restoran tijekom tjedna

Jedan od najboljih načina da objedujete u okviru budžeta jest izbjegavanje odlaska u restoran u petak i subotu navečer. Ljudi najčešće odlaze jesti u restoran petkom i subotom. U stvari, vikendi su općenito najpopularnije vrijeme za objedovanje, pri čemu je mnogo većih restorana rezervirano tjednima unaprijed.

Umjesto objedovanje tijekom vikenda, premjestite „večernji spoj“ na ponedjeljak, utorak, srijedu ili četvrtak. Budući da je posao puno mirniji tijekom tjedna, za restorane je uobičajeno da nude dnevne ponude jela kako bi potaknuli ljude da objeduju sredinom tjedna. Obratite pozornost na dnevne ponude poput, na primjer, predjela 2-za-1 ili besplatnih deserata uz svako kupljeno glavno jelo.

Unaprijed potražite posebne dnevne ponude putem Facebook stranice ili internetske stranice restorana. Osim toga, svakako pogledajte ploče s popisom dnevnih ponuda unutar restorana.

2. Preskočite piće

Jednostavno rečeno, kupnja alkoholnih pića u restoranu može činiti razliku između objedovanja u restoranu ili boravka kod kuće. Dodavanje samo jednog ili dva pića Vašem obroku značajno povećava Vaš račun i može prekoračiti i najskromnije budžete.

Dok čekate na stol, primamljivo je naručiti piće, a zatim kad sjednete naručiti još jedno piće. Upozoravamo Vas, pijenje u restoranima nije jeftino.

U stvari, izbjegavanje kupnje pića bilo koje vrste (alkoholnih i bezalkoholnih) i samo naručivanje vode izvrstan je način da se manje troškovi. Iznenadili biste se koliko sok ili čaj možete povećati Vaš račun.

3. Odlazak u restoran u vrijeme ručka

Osim objedovanja sredinom tjedna umjesto vikendom, još jedan odličan savjet za objedovanje jest odlazak u restoran na ručak umjesto večere.

Mnogi fini restorani nude manji meni za vrijeme ručka, često uz dnevne ponude za ručak po povoljnijoj cijeni.

U većini većih gradova širom Europe možete uživati u ručku na švedskom stolu po određenoj cijeni, uključujući čaj, kavu ili bezalkoholna pića. Mnogi restorani i kafići također nude unaprijed određene menije za ručak ili kombinirane ponude koje mogu biti privlačne. Između 11 i 14 sati često možete odabrati 3 ili 4 različita unaprijed određena izbora koja mogu uključivati bilo što od glavnog jela, salate sa strane i bezalkoholnog pića ili hamburgera, prženih krumpirića i bezalkoholnog pića.

4. BYO (ponesite svoje)

Već smo naveli koliko je skup alkohol prilikom objedovanja u restoranu. Čak i kupnja najjeftinije boce vina u restoranu može imati istu cijenu kao dva ili tri glavna jela.

Zašto ne potražite restorane koji vam omogućuju da ponesete svoje vino (BYO)? Naravno, naplatit će Vam naknadu za služenje, ali to je minimalni trošak u usporedbi s kupnjom vina u restoranu.

5. Koristite kupone

Ako Vi i Vaš partner volite isprobavati nova mjesta za objedovanje, izvrstan način da to učinite jest odabir restorana za koje imate kupone ili za koje znate da nude dnevne ponude. Internetske stranice kao što su Crno Jaje ili Ponuda Dana.

Osim toga, pogledajte reklamne letke i kupone koje dobijete u pošti, kao i u lokalnim novinama.

6. Preskoči te predjelo i/ili desert

Posljednje, ali ne i manje važno, naručivanje samo glavnog jela i preskakanje predjela ili deserta još je jedan izvrstan način za objedovanje u okviru budžeta.

Mnogi talijanski restorani, na primjer, nude besplatan kruh i maslinovo ulje prije nego što naručite glavna jela. Slično tome, često kada jedete u meksičkim restoranima, dobit ćete besplatni kukuruzni čips i salsu. Iskoristite to!

Umjesto naručivanja dva deserta, možda Vi i Vaš partner možete podijeliti desert. Ili zašto ne biste podijelili predjelo i desert s Vašim partnerom poreda dva glavna jela?

Bez obzira na kombinaciju za koju odlučite, dijeljenje ili preskakanje jednog slijeda izvrstan je način za uštedu novca.

Želim Ferratum gotovinski kredit