5 super zabavnih igara za bolje uživanje u Vašem ljetu u Parku

Ljetna zabava ne mora biti skupa. Sve dok sunce sja, postoji mnogo stvari koje možete raditi sa svojim prijateljima koje ne koštaju puno novaca. A da se uputite u svoj lokalni park da biste igrali neke tradicionalne igre na travnjaku? To je sjajan način za druženje, uživanje u vremenu i upuštanje u natjecanje.

Pogledali smo nekoliko popularnih igara koje se igraju u različitim zemljama u kojima posluje Ferratum. Oprema ne košta puno, a neka je i potpuno besplatna.

Pétanque – Francuska / Kanada

Pétanque je tradicionalna francuska igra koja se redovito igra diljem Francuske i u zemljama francuskog govornog područja širom svijeta - osobito u jugoistočnoj Aziji i dijelovima Afrike. Igrač baca metalne loptice što je moguće bliže „cochonetteu" - maloj drvenoj zdjeli. Tko se najviše približi, pobjeđuje. Obično se igra na tvrdoj zemlji ili šljunku, pa je savršena za park ili plažu. Možete kupiti set Pétanquea putem interneta za oko 15 EUR.

Kroket - Ujedinjena Kraljevina

Kroket je igra koja potječe još iz 17. stoljeća kada je vladao Jakov I., kralj Engleske. Cilj je kroketa pogoditi drvene ili plastične kugle s batom kroz sva vrata, iz što manje pokušaja. Donekle slični na golf, ali se igra na mnogo manjem terenu poput vrtnog travnjaka. Set za kroket možete kupiti putem interneta za samo 20 EUR.

Mölkky - Finska

Relativno nova igra koja se temelji na mnogo težoj finskoj igri s čunjevima zvanoj

Kyykkä. Igrači bacaju drvenu palicu kako bi srušili skupinu drvenih čunjeva označenih brojevima od 1 do 12, s tim da broj bodova odgovara broju čunja. Pobjednik je prvi koji skupi 50 bodova. Prijeđite cilj i vraćate se na 25 bodova. Set Mölkkya košta oko 30 EUR, ali možete napraviti vlastiti set označavanjem cjepanica brojevima.

Cinco Marias - Brazil

Ovo je najjeftinija igra jer sve što vam treba je pet kamenčića! Jednostavno bacite kamenčiće na pod, podignite jedan i bacite ga u zrak. Podignite jedan od ostalih kamenčića i uhvatite prvi. Ponavljajte taj postupak dok vam svi kamenčići ne budu u ruci, a onda započnite opet tako da pokušate podići dva, zatim tri, pa četiri u jednom potezu. Jednostavno, ali ne tako lako!

KUBB - Švedska

Legenda kaže da su igru Kubb izmislili Vikinzi koji su koristili kosti svojih neprijatelja za igru. Ima li iole istine u tome je prijeporno, ali se moderna verzija igrala na otoku Gotland stoljećima.

Na dvostranom terenu nalik na teniski teren, obje momčadi imaju pet drvenih figura (ili „kubova“) s figurom kralja u sredini terena, koja se može srušiti tek nakon što se najprije sruše sve protivničke figure. Timovi se izmjenjuju u bacanju šest drvenih palica na figure drugog tim, a one koje su srušene dodaju se figurama Vašeg tima kao obrana. Pobjednički tim je taj koji obori sve protivničke figure, a zatim i kralja.

To je napeta igra za koju je potrebna vještina i može trajati nekoliko minuta ili nekoliko sati. Setovi za Kubb mogu se putem interneta za samo 25 EUR.

Mi u Ferratumu volimo slaviti one stvari koje ujedinjuju ljude širom svijeta, a ove igre to svakako i čine. Neka ovo ljeto bude drukčije i neka se unese malo nove zabave u igru!

Označite ovu objavu sa „sviđa mi se“ ako ju je bilo zabavno čitati. Podijelite je ako je bila korisna. Više odličnih priča i savjeta na našem blogu!

Želite li saznati više o tome kako vam Ferratum može olakšati život?

Posudite novac odmah!